Menu

Zapraszamy do spróbowania naszych dań

Do wyboru pozostawiamy tradycyjne dania w nowoczesnych aranżacjach

Nasz szef kuchni przygotował dla Państwa zestaw tradycyjnych dań weselnych oraz okolicznościowych. W każdym przypadku indywidualnie dobieramy ilość, sposób podania, częstotliwość i wersję dania. Dbamy aby nasza kuchnia była smaczna, świeża i przede wszystkim zdrowa. Dlatego w naszych menu znajdziecie Państwo wiele kompozycji kulinarnych na bazie lokalnych produktów.

Specjalnie dla nas przygotowane zostało menu alternatywne, otwarte na nowe smaki i doznania. Zapytajcie nas o szczegóły, jesteśmy przekonani, że miło Was zaskoczymy.

William Somerset Maugham

„Na przyjęciu powinno się jeść mądrze, ale niezbyt dużo, i mówić dużo, ale niezbyt mądrze.”

Zupy

Rosół z makaronem

Alternatywnie: Rosół z leguminą rumianą

Flaki z giczy cielęcej

Alternatywnie: Flaki z grzybów

Boeuf stroganow

A: Zupa chlebowa ze smażoną kiełbasą, jajkiem i ziołami

Zupa z borowików na białym winie z łazankami

A: Zupa cebulowa z rwaną łopatką wieprzową macerowaną w marmoladzie z antonówek

Krem z białych warzyw z grzankami na maśle

Dania mięsne

Polędwiczki wieprzowe z rusztu w sosie kurkowym lub w sosie z zielonego pieprzu

Alternatywnie: Polędwiczki wieprzowe z chrupkami z kaczej skóry z czerwonego wina i czerwonej cebuli

Udziec wołowy duszony w czerwonym winie z dodatkiem świeżego tymianku

A: Kopytka z półgęskiem wędzonym w sosie kurkowym

Kotlet schabowy z żeberkiem smażony na smalcu z pieczarkami

A: Szynka pieczona w chlebie w sosie musztardowo chrzanowym, z pieczonym jabłkiem

Zraz wołowy w sosie własnym

A: Klopsiki wołowe z glazurze pomidorowo miodowej (barbecue) i prażoną kaszą pęczak

Anthelme Brillat-Savarin

„Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy.”

Dania z drobiu

Rolada z indyka lub udko kulinarne z kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami i mozarellą z dodatkiem pesto bazyliowego

A: Filet z indyka lub kurczaka w chrupiącej skorupce z migdałów i ziół z pieczonym ziemniaczkami z dodatkiem olejem lnianym

De volaille z nadzieniem serowym i masłem

A: De volaille z nadzieniem z sera twarogowego i masłem musztardowym

Pierś z kaczki z jabłkami i żurawiną w sosie pomarańczowym*

A: Pierś z kaczki z powidłami olenderskimi i kładzionymi kluseczkami

Dania ciepłe

Barszcz czerwony z pasztecikami, pierogami lub kabanosy w cieście francuskim

A: Barszcz czerwony z grzanką z pasztetem i pieczonymi winogronami w occie balsamicznym

Żurek z jajkiem i białą kiełbasą.

A: Kiełbaski smażone na zakwasie z żurku z jajkiem i chrzanem

Dodatki do dań ciepłych

Ziemniaki gotowane w całości lub puree

Ziemniaki młode

(sezonowo)

Ziemniaki pieczone w ćwiartkach ze świeżym rozmarynem

Babka ziemniaczana tarta na grubej tarce z dodatkiem majeranku i cebuli

Kluski włoskie, kopytka, gnocchi w różnych smakach

(szpinakowe, dyniowe, truflowe)

Bukiet surówek

Mizeria

Kapusta zasmażana

Młoda marchew z masłem, miodem i świeżym tymiankiem

Wstążki świeżej marchwi i cukinii na maśle z dodatkiem czosnku i natki pietruszki

Buraki zasmażane w plasterkach

Fasola szparagowa

(sezonowo)

Dodatkowo płatne dania ciepłe

Płonąca szynka z sosem chrzanowym, ogórkiem i bagietką

+5zł

Wybór mięs i warzyw z grilla

+10zł

Tort weselny

Do wyboru z katalogu na miejscu lub na podstawie dostarczonego zdjęcia

+5zł

Przystawki zimne

Schab po warszawsku z farszem chrzanowym w galarecie

Karp lub łosoś pieczony w galarecie

Śledź na cebuli czerwonej z dodatkiem oleju rydzowego

Tatar z dodatkami (cebula, ogórek, kapary)

Łosoś wędzony nadziewany serem śmietankowym ze skórką cytrynową i ziołami

Wybór terin różnego smaku ( kurczak, ryba wędzona, wątróbka drobiowa) w otoczeniu warzyw, grzybów, orzechów i wędzonej słoniny

Tortille pszenne z szynką gotowaną, sałatą i dresingiem na bazie majonezu

Kurczak nuggets w płatkach kukurydzianych z sosem czosnkowym

Jajko faszerowane, w majonezie

Półmisek wędlin i serów

Ozorek cielęcy z żurawiną i sosem chrzanowym

Plastry półgęska wędzonego z marynowaną dynią, śliwką i serem korycińskim (serwowane przy stole wiejskim

Pieczywo

Sałatki

Pomidory z mozarellą, ogórki

Z kurczakiem pieczonym, selerem marynowanym, kukurydzą i papryką
Jogurtowa z ogórkiem, pałeczkami krabowymi i makaronem ryżowym
Tradycyjna jarzynowa

Dodatki

Ciasta własnego wypieku i owoce

W formie bufetu lub na stołach

Napoje (bez limitu)

Herbata, kawa, mleko do kawy. Napoje gazowane (cola, fanta, sprite), woda mineralna, napoje niegazowane w dzbankach.

Stół wiejski i rybny

Wysokogatunkowe regionalne wyroby wędliniarskie (salceson włoski, salceson czarny, kaszanka, pasztetowa, kiełbasa wiejska, karkówka pieczona, żeberka pieczone, boczek pieczony, pasztet), smalec, ogórki, szynka wędzona z kością,

Wybór ryb wędzonych w całości ( sum, pstrąg, łosoś, węgorz)

Poprawiny (jeżeli są)

Żurek z białą kiełbasą i jajkiem

Płatne dodatkowo

Meringata – polecamy! (włoski deser lodowo-bezowy) z musem truskawkowym – 8zł/os.
Deser lodowy – 6zł/os.
Przystawka na powitanie gości – 5zł/os.
Deska serów – 550zł
Fontanna czekoladowa – 600zł

Więcej szczegółów oraz pełna oferta cenowa na podstronie: OFERTA. Zapraszamy.