Nasz szef kuchni przygotował dla Państwa zestaw tradycyjnych dań weselnych oraz okolicznościowych. W każdym przypadku indywidualnie dobieramy ilość, sposób podania, częstotliwość i wersję dania. Dbamy aby nasza kuchnia była smaczna, świeża i przede wszystkim zdrowa. Dlatego w naszych menu znajdziecie Państwo wiele kompozycji kulinarnych na bazie lokalnych produktów.
Menu
Zapraszamy do spróbowania naszych dań
Do wyboru pozostawiamy tradycyjne dania w nowoczesnych aranżacjach
Specjalnie dla nas przygotowane zostało menu alternatywne, otwarte na nowe smaki i doznania. Zapytajcie nas o szczegóły, jesteśmy przekonani, że miło Was zaskoczymy.
William Somerset Maugham
„Na przyjęciu powinno się jeść mądrze, ale niezbyt dużo, i mówić dużo, ale niezbyt mądrze.”
Zupy
Rosół z makaronem
Alternatywnie: Rosół z leguminą rumianą
Flaki z giczy cielęcej
Alternatywnie: Flaki z grzybów
Boeuf stroganow
A: Zupa chlebowa ze smażoną kiełbasą, jajkiem i ziołami
Zupa z borowików na białym winie z łazankami
A: Zupa cebulowa z rwaną łopatką wieprzową macerowaną w marmoladzie z antonówek
Krem z białych warzyw z grzankami na maśle
–
Dania mięsne
Polędwiczki wieprzowe z rusztu w sosie kurkowym lub w sosie z zielonego pieprzu
Alternatywnie: Polędwiczki wieprzowe z chrupkami z kaczej skóry z czerwonego wina i czerwonej cebuli
Udziec wołowy duszony w czerwonym winie z dodatkiem świeżego tymianku
A: Kopytka z półgęskiem wędzonym w sosie kurkowym
Kotlet schabowy z żeberkiem smażony na smalcu z pieczarkami
A: Szynka pieczona w chlebie w sosie musztardowo chrzanowym, z pieczonym jabłkiem
Zraz wołowy w sosie własnym
A: Klopsiki wołowe z glazurze pomidorowo miodowej (barbecue) i prażoną kaszą pęczak
Anthelme Brillat-Savarin
„Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy.”
Dania z drobiu
Rolada z indyka lub udko kulinarne z kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami i mozarellą z dodatkiem pesto bazyliowego
A: Filet z indyka lub kurczaka w chrupiącej skorupce z migdałów i ziół z pieczonym ziemniaczkami z dodatkiem olejem lnianym
De volaille z nadzieniem serowym i masłem
A: De volaille z nadzieniem z sera twarogowego i masłem musztardowym
Pierś z kaczki z jabłkami i żurawiną w sosie pomarańczowym*
A: Pierś z kaczki z powidłami olenderskimi i kładzionymi kluseczkami
Dania ciepłe
Barszcz czerwony z pasztecikami, pierogami lub kabanosy w cieście francuskim
A: Barszcz czerwony z grzanką z pasztetem i pieczonymi winogronami w occie balsamicznym
Żurek z jajkiem i białą kiełbasą.
A: Kiełbaski smażone na zakwasie z żurku z jajkiem i chrzanem
Dodatki do dań ciepłych
Ziemniaki gotowane w całości lub puree
–
Ziemniaki młode
(sezonowo)
Ziemniaki pieczone w ćwiartkach ze świeżym rozmarynem
–
Babka ziemniaczana tarta na grubej tarce z dodatkiem majeranku i cebuli
–
Kluski włoskie, kopytka, gnocchi w różnych smakach
(szpinakowe, dyniowe, truflowe)
Bukiet surówek
–
Mizeria
–
Kapusta zasmażana
–
Młoda marchew z masłem, miodem i świeżym tymiankiem
–
Wstążki świeżej marchwi i cukinii na maśle z dodatkiem czosnku i natki pietruszki
–
Buraki zasmażane w plasterkach
–
Fasola szparagowa
(sezonowo)
Dodatkowo płatne dania ciepłe
Płonąca szynka z sosem chrzanowym, ogórkiem i bagietką
+5zł
Wybór mięs i warzyw z grilla
+10zł
Tort weselny
Do wyboru z katalogu na miejscu lub na podstawie dostarczonego zdjęcia
+5zł
Przystawki zimne
Schab po warszawsku z farszem chrzanowym w galarecie
–
Karp lub łosoś pieczony w galarecie
–
Śledź na cebuli czerwonej z dodatkiem oleju rydzowego
–
Tatar z dodatkami (cebula, ogórek, kapary)
–
Łosoś wędzony nadziewany serem śmietankowym ze skórką cytrynową i ziołami
–
Wybór terin różnego smaku ( kurczak, ryba wędzona, wątróbka drobiowa) w otoczeniu warzyw, grzybów, orzechów i wędzonej słoniny
–
Tortille pszenne z szynką gotowaną, sałatą i dresingiem na bazie majonezu
–
Kurczak nuggets w płatkach kukurydzianych z sosem czosnkowym
–
Jajko faszerowane, w majonezie
–
Półmisek wędlin i serów
–
Ozorek cielęcy z żurawiną i sosem chrzanowym
–
Plastry półgęska wędzonego z marynowaną dynią, śliwką i serem korycińskim (serwowane przy stole wiejskim
–
Pieczywo
–
Sałatki
Pomidory z mozarellą, ogórki
–
Z kurczakiem pieczonym, selerem marynowanym, kukurydzą i papryką
Jogurtowa z ogórkiem, pałeczkami krabowymi i makaronem ryżowym
Tradycyjna jarzynowa
–
Dodatki
Ciasta własnego wypieku i owoce
W formie bufetu lub na stołach
Napoje (bez limitu)
Herbata, kawa, mleko do kawy. Napoje gazowane (cola, fanta, sprite), woda mineralna, napoje niegazowane w dzbankach.
Stół wiejski i rybny
Wysokogatunkowe regionalne wyroby wędliniarskie (salceson włoski, salceson czarny, kaszanka, pasztetowa, kiełbasa wiejska, karkówka pieczona, żeberka pieczone, boczek pieczony, pasztet), smalec, ogórki, szynka wędzona z kością,
Wybór ryb wędzonych w całości ( sum, pstrąg, łosoś, węgorz)
Poprawiny (jeżeli są)
Żurek z białą kiełbasą i jajkiem
Płatne dodatkowo
Meringata – polecamy! (włoski deser lodowo-bezowy) z musem truskawkowym – 8zł/os.
Deser lodowy – 6zł/os.
Przystawka na powitanie gości – 5zł/os.
Deska serów – 550zł
Fontanna czekoladowa – 600zł
Więcej szczegółów oraz pełna oferta cenowa na podstronie: OFERTA. Zapraszamy.